Heb lief alsof je nooit gekwetst bent en dans alsof niemand kijkt.

Hoogsensitiviteit

Hooggevoelige mensen hebben een ragfijne, ijle energie en een ultragevoelig zenuwstelsel. Zij nemen waar wat anderen niet waarnemen. Hun zintuigen zijn verfijnd.

De hoogsensitieve persoon (HSP) is zich daar niet altijd van bewust. Er zijn meestal geen woorden voor al deze waarnemingen. Wanneer je in jouw omgeving de enige bent die hooggevoelig waarneemt, zal men je vaak niet begrijpen en kun je je alleen voelen. In contact met andere HSP’s kan het een feest van herkenning zijn om ervaringen te delen. Ieder mens is natuurlijk anders en heeft zijn of haar eigen gaven en gevoeligheden. De trilling van de aarde verhoogt en daardoor worden we allemaal gevoeliger.

Hoe dan ook is 15 á 20 % van de mensen hoogsensitief. Deze mensen hebben gaven die voor hen normaal lijken. Ze zijn bijvoorbeeld heldervoelend, helderziend of helderhorend. Zij hebben hun gave niet voor niets. Het is goed dat ze zich daarvan bewust zijn. Anderzijds kan er verwarring zijn bij wat zij waarnemen en opnemen. Sommige HSP’s staan zo open dat ze emoties of trillingen van anderen overnemen. Het is voor hen een uitdaging om hun eigen energie te bewaken.  Ik geloof dat aanwezigheid in het hier en nu je beste bescherming is.

Het is van belang dat een HSP zichzelf goed kent. Een veel voorkomend patroon is bijvoorbeeld dat men zich aanpast aan de eisen van de omgeving, waardoor men energetisch kwetsbaar wordt. Het is nodig dat  HSP’s zichzelf (h)erkennen en in hun kracht gaan staan.

Velen onder ons kennen door hun hooggevoeligheid eenzaamheid en diepe pijn. Vaak met een negatief zelfbeeld en zich onwaardig voelen tot gevolg.
De meeste hooggevoelige mensen zijn lichtwerkers. Zij dragen hoge frequenties met zich mee. Dat zijn, simpel gezegd, uitdagingen.
Als HSP voel je je vaak anders dan anderen en trek je je graag terug. Je wordt niet gezien of denkt dat jij niet goed genoeg bent. Je kon of kunt niet voldoen aan de eisen van de maatschappij. Je labelt jezelf (of anderen doen dat) als zwak.
Het is belangrijk dat je je waarde kent en het unieke van jouw gaven beseft.

Kortom, het is voor jou als hooggevoelig persoon de uitdaging om jezelf te kennen, te respecteren en je waarde voor de omgeving in te zien.

Neem de eerste stap, neem contact met mij op

Cliënten vertellen:

  • "Als ik terugdenk aan mijn periode bij jou voel ik vooral de rust die over me kwam als ik de praktijk binnenliep. Heel fijn in een periode waarin ik mezelf steeds kwijtraakte. De verschillende manieren die je gebruikt binnen de therapie, van meer meditatief en energetisch werk tot opstellingen heb ik als heel prettig ervaren.

  • ”Ik heb in de korte tijd dat ik bij Angela ben veel mooie inzichten opgedaan. Haar manier van werken is heel warm, oprecht en professioneel. Zij ziet je echt en dat voel je. Ik begrijp mezelf een stuk beter en ben me meer bewust van mijn kracht en kwaliteiten.”

  • “Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Ik werd gehoord en begrepen. Angela heeft me geleerd hoe ik ook anders kan kijken. Ze gaf me het gevoel dat ik er toe doe. Het voelde zeer vertrouwd.”

  • ”Op het moment dat ik tegenover Angela zat, was het alsof er een warme deken om me heen geslagen werd.”

  • ”Angela is als therapeut toegankelijk en menselijk. Zij gaf me een fijne ruimte in onze gesprekken. Ze luistert als persoon en niet alleen als therapeut. Ik vond het bijvoorbeeld zo leuk dat we af en toe samen konden lachen.”

  • “Ik heb de behandeling als zeer prettig ervaren. Ik werd gehoord en begrepen. Angela heeft me geleerd hoe ik ook anders kan kijken. Ze gaf me het gevoel dat ik er toe doe. Het voelde zeer vertrouwd.”